Arild Rønsen

Forbud mot tigging, eller var det tipping?

Fins det noe fredeligere syn, enn en som sitter og tigger?

For første gang topper nå rumenerne statistikken over pågripelser hos Oslopolitiet. Det er ingen ønskesituasjon, for å si det forsiktig. Men fins det en direkte sammenheng mellom tigging og lommetjuveri?

Oslo Frp’s Mazyar Keshvari sier det sånn: «Nå må vi hindre at Norge blir et fristed for tiggere som også begår annen grov kriminalitet.» Han har åpenbart konkludert, som vanlig uten vitenskapelig belegg. Det er denne type politisk kriminell virksomhet Frp lever av.

Jeg er ikke dum - og skjønner at det kan være sånn at mamma sitter på Karl Johan og tigger, mens sønnen rapper lommebøkene til folk på Oslo S. Men forsvinner sønnen fra landet, fordi mamma ikke får lov å tigge? Se det, er et helt annet spørsmål.

Bør kroppsbygging forbys, fordi noen i miljøet bruker anabole steroider? Her er jo sammenhengen mye tydeligere enn i forholdet tigging – lommetjuveri. Men ingen vil finne på å fremme et slikt forslag – ikke en gang Fremskrittspartiet.

Dagsaktuelt: Bør faren for kampfiksing gjøre at vi forbyr folk å tippe på fotballkamper? Det må sies å være et udiskutabelt, intimt forhold mellom tipping, kampfiksing og selve fotballspillet. På helt annet vis enn det som kan påvises mellom tigging og lommetjuveri.

Slike fakta gjelder ikke for Frp. Hvorfor de stadig kommer unna med det, går over min forstand. Hvor er Snorre Valen og Bjørnar Moxnes nå, når de skulle vært i strupen på Keshvari?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.