Arild Rønsen

Jul i moll

Jul hos Rønsen betyr at julenissen heter DJ Arild. Og nå snurrer han plater jula gjennom.

Siden jeg høyst sannsynlig hører mye mer ny musikk enn de aller fleste av dere, mine lesere, har jeg bestemt meg for å lage en alternativ julekalender. Den starter selveste Julaften, og varer til og med 1. Nyttårsdag.

Til alle som til daglig følger meg via Facebook og Twitter, gjør jeg oppmerksom på at det er mulig å gå rett på sak – hver dag. For det er vel ofte man går glipp av en melding eller to på sosiale medier? Om du sjekker www.arildronsen.no en gang i døgnet, vil det bare svært sjelden være tomt for en eller annen nyhet. En kommentar om det som skjer i politikken, en plateanmeldelse, en bokanmeldelse, en kommentar om livet i idretten. Alt ettersom.

24. desember er en spesiell dag, for troende som for ateister av ethvert slag. Det fordrer et valg fra aller øverste hylle, og i denne julekalenderen velger jeg utelukkende fra årets godtepose – og plukker sjokoladekåt i den aller ferskeste konfekten. Her er mye å velge mellom. Likevel var valget enkelt:

Paal Flaata.

Han er Elvis på sitt mest romantiske. Han synger Chris Isaak av scenen med den største selvfølgelighet. Du husker ham som frontfigur i Midnight Choir i ett tiår. Nå har han holdt det gående som soloartist nesten like lenge.

«Wait By the Fire: Songs of Chip Taylor» er et album der sangene, som tittelen sier, er skrevet av amerikaneren Chip Taylor, født i New York 1. januar 1940. Han er mest kjent for å stå bak «I Can’t Let Go» (The Hollies) og «Wild Thing» (The Troggs).

Flaata og Taylor traff hverandre første gang i løpet av helga 22./23. juli 2011 … I møte med massakren på Utøya komponerte Taylor den nydelige balladen «This Darkest Day». Noen dager seinere ble den utgitt for gratis nedlasting, med Ida Jenshus som co-vokalist. Her kommer den i ny, men stadig like vakker tapning – dog utelukkende med Paal Flaata som vokalist.

«Wait By the Fire: Songs of Chip Taylor» er et album i moll; disse sangene flyter stille som elva Don. Det perfekte lydspor for å la ettertanken råde. Og det er vel, når alt kommer til alt, selve hensikten med jula? Enten du tenker på korsfestelsen & oppstandelsen, eller den nære framtid for familien din?

PAAL FLAATA
Wait By the Fire: Songs of Chip Taylor
Rootsy/Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.