Arild Rønsen

Maarud de luxe

Sensasjonelt nytt fra Amund Maarud!

Amund Maarud er det nærmeste man kommer «født med blues i årene» her til lands. Men det begynner å bli lenge siden han holdt seg til tolvtakter- og tregrepsformelen. «Dirt» inneholder kanskje bare ett kutt som kan kalles blues, og det er til gjengjeld så rocka at det kunne fått plass på ethvert ZZ Top-album.

Så hva er det han serverer? En slags tung rock, ikke tungrock. Masse blåsere, helt i Aerosmith-klassen. Mye rocka rhythm ‘n blues, sånn som det tidlige Led Zeppelin framførte den. Og så produserer han et orgelsound som kunne vippa Keith Emerson av scenen!

Vi veit fra før hva han er kapabel til som gitarist. Nå tar han sjumilssteg i to andre kategorier: Som låtskriver, og ikke minst som vokalist.

Jeg aner ikke hvor mange han må ha med seg på tur for å framføre dette i levende live, men her skal publikum og arrangører vite at det er vel verdt å sette opp prisen med en femtilapp eller to.

Dette er ekstatisk bra. Og stort mer er det ikke å si om den saken.

AMUND MAARUD
Dirt
Snaxville/Musikkoperatørene


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.