Arild Rønsen

Kolstøs andre

Mer av akkurat det samme. Som fortsatt er temmelig bra.

Det er selvfølgelig imponerende i seg sjøl, at jenta kommer med en oppfølger et snaut år etter at hun debuterte. «Flashback» har i noen uker vært fronta av den vellykkede – også i kommersiell forstand – singelen «La-la-la Lovesong». Stort sound, masse kor, fin melodi.

Sjangermessig er hun stadig like uforutsigbar, og du bør ikke la deg overraske av at hun inkluderer en duett med Paal Flaata (Midnight Choir). Hun dubber seg sjøl vokalmessig, mens kompet for det meste består av en akustisk gitar. Men så kommer en bass, så en cello … riktig så vakkert.

Det er forresten først nå jeg har oppdaga at hun har mer enn mye til felles med Jon Anderson som sanger – han flinkisen i Yes, du vet.

Man skal være forsiktig med å be fremadstormende ungdommer utvise tålmodighet, kanskje dempe tempoet en smule. Men jeg gjør det, i aller beste mening, i tilfellet Hanne Kolstø. Fordi hun utvilsomt er et kjempetalent, har hun tid til å la kommende materiale raffineres - sånn at tredjealbumet ikke blir «temmelig bra», men kjempebra.

HANNE KOLSTØ
Flashback


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.