Arild Rønsen

Norge for nordmenn

Blir det ikke litt rart å høre Senterpartiet protestere mot et «særnorsk regime»?

Programkomitéen i Senterpartiet vil innføre skolepenger for utenlandske studenter. Egentlig ikke uventa. De liker ikke å bli minna på det, men de styggeste utslagene av nasjonalisme sitter åpenbart tungt i partiet.

Toppen av frekkhet: Programkomitéen fremmer forslaget for «å unngå at gratisprinsippet for studier settes under press». Den mener videre det er viktig at «Norge må opptre i tråd med internasjonal utvikling». Som altså betyr at utenlandsstudenter må betale for seg her til lands. Eurokrisa – pengemangel i Hellas, Italia, Spania - gjør at Senterpartiet mener utenlandsstudenter skal betale for studier i Norge!

Hvis Norge noen gang skulle åpne sine høyskoler og universitet på vid gap for utenlandske studenter – ja, så må det vel være nå! Nå - når mange utenlandsstudenter virkelig kan trenge til økonomisk støtte for å utdanne seg?!

Da Sverige for noen år siden begynte å ta betalt av sine utenlandsstudenter, gikk antallet utlendinger ned med 79 prosent. På ett år!

Norge trenger kloke hoder som vil utdanne seg. Og vi har behov for dem – helt uavhengig av deres foreldres økonomi. Ikke minst trenger vi dem, fordi vi ønsker at de skal bli værende her! Jobbe her på fast basis, stifte familie, få unger. Berike oss!

Mange vil vite at undertegnede ønsker at Jens Stoltenberg fortsatt skal være statsminister etter 9. september 2013. Men gudene skal vite at jeg har et like stort ønske om at han kan regjere uten å være avhengig av støtte fra nasjonalistene i Senterpartiet.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.