Arild Rønsen

Gudbedre, så vakkert

Har du lyst til, i hvert fall for en stakket stund, bare å nyte livet? Svaret er Mark Knopfler.

Han har vært blant oss i flere tiår. Du husker det kanskje ikke, men Dire Straits debuterte faktisk så tidlig som i 1978. «Sultans of Swing» og «Down to the Waterline» – d’ you remember? Så kom de på rekke og rad – «Romeo and Juliet», «Tunnel of Love», «Telegraph Road», «Private Investigations», «Brothers in Arms», «Your Latest Trick», «On Every Street» - hvilken fantastisk låtkatalog han kan skilte med!

Det er på denne bakgrunn du bør forstå dette: «Privateering» er noe av det aller fineste Mark Knopfler har levert. Albumet er som ei honningkrukke for Ole Brumm.

Det er rett og slett ingen som makter å opptre så tvers gjennom behagelig som Mark Knopfler. Som vanlig spiller han slett ikke bare de tre akkordene - han er sofistikert, som låtskriver. Men likevel får han det til å låte sånn; alt sklir såpeglatt avgårde – som om det bare skulle vært tre akkorder. Blues. Country. Irskinspirert folk. Alt er like fint. Han får til og med industribyen Seattle til å låte som en drøm.

Denne høsten må du faktisk til Bob Dylan for å finne noe som er i nærheten like fantastisk.

MARK KNOPFLER
Privateering
Mercury


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.