Arild Rønsen

Hva veit Solskjær?

Satt på spissen: Har Lundekvam outa Ole Gunnar Solskjær?

Claus Lundekvam er en åpen og ærlig mann. Mange av hans tidligere kolleger vil ganske sikkert mene han er i overkant ærlig. Til TV 2 kommer han med sjokkerende nytt: Det var helt vanlig at han og hans lagkamerater spilte på egne kamper.

Lundekvam var aldri delaktig i å spille på selve kamputfallet. Som regel spilte de på første innkast eller første frispark. Enkelt å utføre: Får man avsparket, er det ikke akkurat komplisert å spille ballen tilbake til en back – som så sender den i fin, lang bane ut over sidelinja. Innkast etter fem sekunder.

Det var ikke uvanlig at lagkameratene la 10.000 kroner i potten.

Dette innkastet vil neppe ha direkte innvirkning på resultatet av matchen. Men hva om det spilles på kampens første gule eller røde kort? Dét, vil åpenbart ha betydning for sluttresultatet. Men viktigst: Dette går på fotballens moral løs. Selve spillets sjel. Denne gangstervirksomheten strider mot alt som heter fair play. Får man ikke bukt med det, vil publikum miste all tillit til hva som skjer på banen.

Og det er selvfølgelig all grunn til å spørre: Hvor mange nordmenn i engelsk fotball har vært med på det samme? For det er naturlig nok relativt utenkelig at Lundekvam og hans lagkamerater i Southampton - der han var Årets Spiller i sesongen 2004/2005 - var aleine om det skitne spillet. Hva veit Ole Gunnar Solskjær? Erik Thorstvedt? Morten Gamst Pedersen?

Den eneste måten å bli kvitt uvesenet på en gang for alle, er antageligvis å forby fotballtipping. Det er jo mulig å foreslå for Kjetil Siem og Ynge Hallén, henholdsvis generalsekretær og president i Norges Fotballforbund – en organisasjon som faktisk lever av Norsk Tipping


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.