Arild Rønsen

Patti

Bob Dylan har ikke levert så langt i år. Dette er plata han må ha hatt lyst til å lage.

Hun ligner mer og mer på Marianne Faithfull, men evner å være enda mer yndig. De søte koringene ligger tett som hagl, uten at de skrallende gitarene har gått tapt i løpet – i godt selskap med akustiske gitarer og strykere.

Hun har rukket å fylle 65, og gjør nøyaktig som hun vil – som hun vel har gjort i hele sitt voksne liv, og som vi skal være veldig glad for.

Tittelen refererer til en ukrainsk forfatter, og her er flust av god rockepoesi. Men først og fremst er albumet en musikalsk triumf. Fenomenalt flotte melodier! Og like mesterlig framført.

Jeg har aldri stilt først i køen av hennes beundrere, men har benytta anledninga til å gå gjennom hele hennes diskografi. «Horses» er fin. «Easter» er enda finere. Men dette er det beste hun noen gang har gitt ut.

"Banga" er ikke like revolusjonerende som det siste utspillet til Neneh Cherry, men innafor Patti Smith-universet er dette rett ut sagt helt fabelaktig. Helt til sist ligger en lysende tolking av Neil Youngs "After The Goldrush"

PATTI SMITH
Banga
Columbia/Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.