Arild Rønsen

20LEGEND

Solskjær er høyst sannsynlig tapt for Molde. Og han oppfører seg helt korrekt. Som vanlig.

Ole Gunnar Solskjær sa minst fem viktige ting på pressekonferansen som ble avslutta for noen minutter siden. 1) I fotballen overrasker ingenting. 2) I fotball, og i livet generelt, er det sånn at ting dukker opp. 3) I fotball har alle aktørene individuelle ambisjoner – trenere som spillere. 4) Solskjær har aldri lagt skjul på at hans ambisjon er å bli manager i Premier League. 5) I fotballen er alle til salgs.

Det eneste Solskjær beklager, er at alt fuzzet rundt privatflyet til Birmingham. Lite tyder på at det var Solskjær sjøl som hadde regien i akkurat det spørsmålet. Når det ble det som det ble, er det like klart at klubben sa «nei». Høyt og tydelig. Hva som samtidig ble kommunisert med Kjell Inge Røkke er uklart, men det må være heva over enhver tvil at Solskjær visste hvilke krefter han utfordra da han satte seg på flyet.

Solskjær hevder at han allerede har avvist flere tilbud fra engelske toppklubber, men når Aston Villa kom på banen – ja, da måtte han bli samtalepartner. Selvfølgelig måtte han bli det! Som sagt: I fotballen er alle til salgs, hele tida. Ole Gunnar Solskjær veit dette, ikke minst fordi han var glup nok til å finne seg til rette som uunnværlig innbytter i mange år i Manchester United-trøya. Ingen skal fortelle meg at han i løpet av sin drøye ti år lange karriere under Sir Alex Fergusons ledelse ikke hadde utallige tilbud om «fast plass» i nær sagt hvilket som helst annet lag på fotballøya.

Solskjær var ikke til salgs. Fordi han valgte rett, på sjølstendig grunnlag. Gutten ser rett og slett ut til instinktivt å gjøre rett valg. Det gjør han også nå, hvis han velger Aston Villa.

Mitt tips går sånn: Solskjær overtar Aston Villa i god tid før St. Hans - slik at han kan være med på hele sesongoppkjøringa – og leder laget fram til en plass blant de ti beste i England, opp fra en svært skuffende 16. plass i år. I mai 2014 har han sendt Villa til Champions League. Samtidig har Alex Ferguson vunnet to nye titler i Premier League, og vunnet Champions League for tredje gang. Da er det nok er nok for skotten.

Og vips: Ole Gunnar Solskjær er manager i Manchester United.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.