Arild Rønsen

Oh Jesus, Willie!

Dette er gudbedre meg like bra som den første plata til Highwaymen!

Den som har hørt Willie Nelson live blir ikke alltid like imponert over bandet; det kan være gøy med familiesammenkomst på scenen, men det musikalske blir det ofte så som så med. På «Heroes» har han med seg et av de beste banda jeg har hørt ham med, under ledelse av produsenten Buddy Cannon. Alt er på plass, tight som fy – enten de spiller texas country, western swing eller gospel. Rytmisk beveger de seg rett og slett helt fantastisk.

Plata inneholder noen gamle sanger i ny drakt, noen helt nye originalkomposisjoner, i tillegg til coverlåter signert Eddie Vedder (Pearl Jam) og Chris Martin (Coldplay). Men først og fremst Tom Waits; i samsang med Sheryl Crow og Lukas Nelson gjør han salmen «Come On Up to the House» tåredryppende vakkert. Tre hvitinger setter full fyr på en svart gudstjeneste!

Sønnen Lukas figurerer i hele ni av de 14 låtene, men du får også vokalinnslag av Merle Haggard, Kris Kristofferson, Jamey Johnson og Snoop Dogg (nei, han rapper ikke).

Willie fylte 79 år 30. april, og feirer inngangen til et stort jubileum med en av sine største klassikere på albumfronten.

WILLIE NELSON
Heroes
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.