Arild Rønsen

Bortimot komplett? OK

Hun er ambisiøs. Noen vil si overambisiøs. Jeg er i så fall uenig. Susanne Sundfør er på vei i retning noe stort.

Du har helt sikkert hørt «White Foxes» på radio. Den plateselskapsdirektøren/impressarioen som ikke hadde valgt den ut som første singel måtte ha vært tonedøv. Sangen har dette lille ekstra; det helt spesielle; de litt mystiske akkordprogresjonene. Susanne Sundførs svar på Kate Bush«Wuthering Heights».

Lars Horntvedt (Jaga Jazzist) produserer, denne gang i samarbeid med komponisten. Vellykka. Men vær forberedt på stor og bredt anlagt popmusikk. Alt dette stoffet kunne fint vært framført som en slags rockopera, samtidig som jeg har følelsen av at Susanne Sundfør når som helst kunne framført sangene utelukkende akkompagnert av sitt eget flygel.

Mange lyttere vil nok mene hun er «komplisert». Ok; hennes tilnærming til musikk ligger nok nærmere tidlig Genesis/Peter Gabriel enn popcorn musikk a la Alexander Rybak. Og takk for det.

Den komplette artist? Ja, bortimot. Jeg savner ofte at folk sier det med enkle ord: Susanne Sundfør er enkelt og greit kjempeflink!

I morgen kveld skal jeg se henne på Parkteateret. Jeg gleder meg som om jeg var ti år og for første gang skulle gå i 17. mai-tog!

SUSANNE SUNDFØR
The Silicone Veil
EMI/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.