Arild Rønsen

Silje i helt egen klasse

Når skal det for alvor gå opp for hennes landsmenn og –kvinner at vi har en stor verdensstjerne blant oss?

Silje Nergaard driver egen business, i dobbel forstand. Hun komponerer så godt som konsekvent sitt eget repertoar, samtidig som det ikke er så fryktelig mange som opererer i hennes musikalske landskap. Ikke så pop som Katie Meluha, ikke så jazz som Radka Toneff. La oss lande hos Cassandra Wilson på sitt aller luneste.

Radka Toneff er forresten en ypperlig referanse også av kvalitetsmessige årsaker. Jeg er ikke enig i at hun har lagd den beste grammofonplata i norsk historie, men »Fairytales» er i sannhet et flott album! »Unclouded» befinner seg etter min oppfatning i samme klasse.

Nils Petter Molvær og John Scofield briljerer på hvert sitt kutt, men dette er i det alt vesentlige et trioprosjekt. To gitarer (Hallgrim Bratberg & Håvar Bendiksen), og Silje på vokal. De låter som om de aldri skulle gjort annet enn å spille med hverandre. Tidvis får de besøk av toppnavn som Knut Reiersrud, Nils Einar Vinjord og Jojje Wadenius.

Alt som skjer på dette albumet er suverent. «The Moon’s a Harsh Mistress» må være det vakreste stykke musikk jeg har hørt siden … jeg hørte Miles Davis spille «Time After Time» i Molde i 1984.

Hvis du trenger flere anbefalinger nå, får du ringe Silje Nergaard privat.

SILJE NERGAARD
Unclouded
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.