Arild Rønsen

Indiepop/rock i særklasse

Indiepop/rock, som sjanger, har kommet litt i bakleksa de siste åra. The Shins holder fanen høyt.

Jeg innrømmer at mitt kjennskap til dette amerikanske bandet har stått noe tilbake å ønske. Helt til nå, når jeg har hørt gjennom også de tre foregående utgivelsene. The Shins er et band som leverer helt i toppen av skalaen, uavbrutt.

Bandet ledes av vokalisten og låtskriveren James Mercer. Han har vært i business siden han i 1992 debuterte med et band han kalte Flake. Nå har foretatt fullrenovering av mannskapet nok en gang, men både bandnavn og det musikalske er intakt.

The Shins ligner på sett og vis på alt mulig, men mest av alt på seg sjøl. Plutselig synes du å dra kjensel på Crowded House, for i neste øyeblikk å tro The Jesus and Mary Chain har kommet sammen igjen. Eller for den saks skyld Graham Parker.

James Mercer synger fint, men har ingen ekstraordinært fin stemme. Det er helheten som gjør The Shins til en sikker vinner. Prøv deg på «For a Fool», «Fall of 82» og "The Rifle's Spiral", og du skjønner at jeg ikke farer med løgn – samtidig som du får innblikk i dette bandets imponerende spennvidde.

THE SHINS
Port of Morrow
Aural Apothecary


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.