Arild Rønsen

Toppfotballen i offside

Norsk toppfotball: Det må allerede ha oppstått splid mellom Yngve Hallén og Kjetil Siem.

Skandalen i forbindelse med Veigar Pàll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga toppa seg i dag med pågripelsen av de to sportsdirektørene, Inge André Olsen (Stabæk) og Truls Haakonsen (VIF). Saken er dypt alvorlig for norsk fotball generelt, og for de involverte klubbene (inkludert Rosenborg) spesielt.

Presidenten i Norges Fotballforbund, Ynge Hallén, måtte selvfølgelig på banen. For å si det litt enkelt, er han tross alt sjefen for hele greia. Ikke personlig, ikke juridisk. Men det er ”hans gutter” som har rota det til – helt uavhengig om de formelt er medlem av sin egen klubb eller ei.

På spørsmål fra TV 2 om det kan være flere slike tilfelle i norsk (overgangs)fotball – ”er det flere skjelett i skapet?” - svarer Hallén:

- Det er alltid fare for at flere kan ha gått over en strek.

Dette svaret kommer fra en mann som har hatt ansvar som daglig leder i en annen toppklubb, Sogndal. Man skal med andre ord ikke være skarpskodd jurist for da å stille spørsmålet: ”Har du sjøl erfaring fra lignende transaksjoner?”

Jeg antyder på ingen måte at Hallén har vært borti noe lignende. Men jeg skjønner såpass som at det Hallén burde ha svart, er følgende: ”Jeg har ingen indikasjoner på det. Til det spørsmålet har jeg derfor ingen kommentar.”

Det han i stedet gjør, er å la det henge igjen et bilde av ”det er sikkert mer”. Mer enn det – måten han ordlegger seg på, tilsier at han mener det er sannsynlig at det ”er noe mer”.

Dårlig mediehåndtering, er bare fornavnet. Og akkurat dét … vil jeg tro den meget medieerfarne påtroppende generalsekretæren i NFF, Kjetil Siem, mener et og annet om. Altså - brann i rosenes leir, en måned før Siem tiltrer.

Dette kan fort komme til å bli livlig!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.