Arild Rønsen

Bedre kan det neppe gjøres

Det fins flere av dem. Men skulle man velge bare en r&b-diva, må det blir Mary J. Blige.

Det er faktisk 17 år siden hun slo gjennom med ”My Life”, og dette må vel således være å oppfatte som en slags oppfølger? I mellomtida har hun signert åtte studioalbum. Det meste hun presenterer havner på toppen både av pop- og r&b/hip-hoplistene til Billboard. Tenk det – hvilken klassereise! Jenta er født i Bronx, skikkelig street girl, og droppa ut av skolen som tenåring for å operere som amatørfrisør for venninnene sine.

Det er ikke riktig å si at hun med ”My Life II…” tar sjangeren videre. Men alt hun gjør er så til fingerspissene strøkent. (Kanskje skulle jeg heller si til tåneglene strøkent; jeg har truffet henne – hun er råstilig, men bitte bitte bitte liten!)

Albumet er fylt av det fineste du kan tenke deg innen soul, r&b, pop, disco (!), og hip-hop. Store arrangement, nydelige koringer – det er ikke langt til Michael Jackson. Så får hun da også drahjelp av artister som Beyoncée, Nas, Drake, og Busta Rhymes.

De reine poplåtene er fint miksa mellom ballader og uptempo, og ”Empty Prayers” er et av årets blinkskudd i førstnevnte kategori. Og gjett om Prince gjerne skulle ha skrevet "The Living Proof"!

Neste år blir hun å se på filmlerretet. I en ny versjon av Broadway-musikalen ”Rock of Ages” spiller hun mot Tom Cruise og Alec Baldwin. Det er bare å glede seg.

MARY J. BLIGE
My Life II… The Journey Continues (Act 2)
Geffen/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.