Arild Rønsen

Voldtekt? Giv akt!

Kan HM Kongens Garde løse voldtektsproblemene i Slottsparken?

En venn av meg foreslo dette på twitter i dag, og sporet er vel verdt å forfølge. Gardister skal selvfølgelig ikke utstyres med noen slags politimyndighet. Poenget er at gardisten ved sitt blotte nærvær – så å si i stram giv akt – vil utgjøre en så stor ”forstyrrelse” i geografien, at ingen vil tørre å begå forbrytelser i gardeuniformens nærhet.

Jeg har vært i Garden sjøl, og veit at dette ikke er en endring i rutinene som er gjort på en dag eller to. Kanskje må det til og med bygges ei ny, lita sovestue. Men kanskje er det investeringa verdt? Jeg tror det. Jeg tror ikke det trengs mer enn to mann ekstra på vakt, for å forhindre voldtekt i området rundt Slottet.

Og dét er vel strengt tatt militært personells hovedoppgave; å sørge for sivilbefolkningas sikkerhet?

Utvider vi den nye sovestua med 10-12 mann, kan de faktisk patruljere et slags ”Stor-Slottet og omegn” hele natta gjennom.

Dette ville ikke kosta mye penger, bare ei slottsvakt eller to ekstra for våre vernepliktige oppe på Røa. Men forslaget er kanskje for enkelt å gjennomføre til at verken Byrådet i hovedstaden eller kommandoledelsen i Hans Majestets Kongens Garde ønsker å se på den?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.