Arild Rønsen

Frp og media

Forskjellsbehandling? Mye tyder på at Siv Jensen har rett.

Siv Jensen mener media bevisst er ”ute etter Frp”, og derfor behandler diverse overtramp annerledes om de begås av Frp’ere enn folk fra andre partier. Hun medgir objektiv forskjell i de to sakene, men viser likevel til den offentlige uthenginga av Bård Hoksrud, kontra ”en ordfører i Oppland” som er tiltalt for sex med ei mindreårig jente.

De fleste vil være enige i at tiltalen mot Opplandsordføreren er atskillig mer alvorlig enn Hoksruds lovbrudd, en forseelse som foreløpig er løst ved at han har vedtatt en bot. Men det er ikke saken. Spørsmålet er: Ville en Frp-ordfører i Oppland sluppet unna medias søkelys, som anonym, med henvisning til at han stadig ikke var dømt i norsk rett?

Jeg tror ikke det. Om dette hadde dreid seg om en Frp’er, ville tv, radio og aviser løpt rundt beina på hverandre for å fortelle om ”nok en sex-sak som rammer Frp”. Hvorfor ble Trond Birkedal out’a? Han har da vitterlig ikke erkjent noen straffbare forhold? Terje Søviknes ble aldri dømt for noen verdens ting – men gjett om han ble dømt i media!

Til Siv Jensens påstand om forskjellsbehandling, svarer Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd at ”dette er jo noe Jensen bare tror”. Korrekt nok. Men hvorfor ikke gjøre noe med det, for eksempel i Aftenposten? Eller kanskje en student ved Journalisthøyskolen kunne føle seg kallet?

For dette må det da virkelig gå an å finne ut av? Altså få det dokumentert, om Siv Jensen farer med tull eller ei?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.