Arild Rønsen

Roger Glover in Rock

Han gamle bassisten i Deep Purple? Ja! Og han har lagd ei flott plate!

”If Life Was Easy” er resultat av et turbulent tiår; skilsmisse, mamma dør. Glover legger ut på lange og korte reiser, alltid med sin Mac som notatblokk – og skriver 16 sanger om livet. Men for all del; Deep Purple er et tilbakelagt stadium.

Dette er voksenrock, noe er faktisk visebetont, og svært langt unna Purples variant av tungrocken. Alt er ikke like sakte- og stillegående, men det gir faktisk mer mening å dra linjer til melankolikere som Lou Reed og Leonard Cohen.

Roger Glover synger sjøl på om lag halvparten av låtene, men overlater mikrofonen ellers gladelig til flinke folk du ikke behøver å være flau over ikke å ha hørt navnet på. Ingen av dem glimrer, men de utfører alle et stykke skikkelig håndverk – om det er mulig å bruke et slikt uttrykk om vokale prestasjoner.

Det spiller for øvrig liten rolle hvor flink du er til å synge, om du ikke har et fint låtmateriale å forholde deg til. Og på den fronten har Roger Glover lagt ut den røde løperen. Overraskende fine låter.

Glover får helt sikkert ikke noen Grammy for denne plata, men han kan glede seg over å ha stått for årets nærmest eksplosivt positive overraskelse hos undertegnede. Det er da noe!

ROGER GLOVER AND THE GUILTY PARTY
If Life Was Easy
Edel/Playground


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.