Arild Rønsen

Et spørsmål om timer

PST-sjefen er ikke svekka. Hun er ferdig.

PST fikk seg en skikkelig killevink forrige uke, da Oslo tingrett sa klart fra at Janne Kristiansen ikke har noen rett til stadig vekk å hemmeligholde lydbåndopptakene fra den åpne delen av Treholtsaken. Nå blir det opp til Borgarting lagmannsrett å komme til den eneste mulige konklusjon; at også de delene av dommen som ble lest opp i lukka rett skal komme offentligheten for øre.

Men PST-sjefens opptreden i etterkant av 22. juli er adskillig mer alvorlig for hennes egen stilling. Per klokka 08.00 fredag 2. september 2011 har følgende partier uttalt seg i vendinger som ”hun er nødt til å gå” til ”sterkt kritisk”: Frp, SV, Venstre, Høyre. Halve Stortinget.

Verst for Janne Kristiansen er likevel uttalelsen fra fagforeningslederen til landets politifolk, Arne Johannessen. Konfrontert med Kristiansens uttalelse om at ”PST-sjefen har tidligere vært utsatt for politisk spill”, sier Johannessen at hun – sjefen hans! - uttaler seg ”uklokt”!

Jeg skal ut for å holde et foredrag nå, men tar det nærmest for gitt at Kristiansen er historie i PST idet jeg vender tilbake til world wide web.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.