Arild Rønsen

CARL I. HAGEN: Elsker å rote i grumset.

Har Arbeiderpartiet skylda?

Hvem tør gjennomføre den vonde gallupen?

Jeg har tidligere skrevet om grumset i folkedypet. Beklager å måtte si det, men opptil flere dypdykk hos ”folk flest” gjør meg sikrere og sikrere på at tankene til den islamofobe Arne Tumyr har skremmende brei støtte:

- Hadde vi ikke hatt islam i Norge, hadde vi ikke hatt 22. juli.

Det er enkelt og greit alt for mange der ute, som i bisetninger gir uttrykk for at ”hadde det ikke vært for Arbeiderpartiet, så …”. Altså - hva er det underliggende budskap, når Carl I. Hagen spør om de etterlatte ”egentlig ønsker denne langvarige og detaljerte efterforskningen”? Som Kjell Magne Bondevik sier: ”Det kan jo være grunn til å spørre om han hadde sagt det samme, dersom det var en ekstrem islamist som sto bak ugjerningen?”

Alle veit svaret. Men jeg utfordrer de som har penger til slikt – VG, Klassekampen, TV 2, whoever – til å be sitt gallupbyrå stille folket følgende spørsmål:

”Mener du årsaken til angrepet på regjeringskvartalet og massakren på Utøya ligger i Arbeiderpartiets innvandringspolitikk?”

Jeg venter spent på svaret, og tror Det offentlige Norge vil få seg et sjokk. For jeg har allerede stilt oppfølgingsspørsmål til folk som svarer ”ja” på mitt gallupspørsmål. ”Hør her”, sier jeg: ”Det blir jo det samme som å si at jenta som går med lårkort skjørt har skylda for at hun blir voldtatt!”

Og hva får jeg til svar? ”Men det blir jo noe helt annet!”


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.