Arild Rønsen

Øl, vin og tipping?

Tipping og drikking? Det er Norsk Tipping, det!


Norsk Tipping har åpna Ringside midt i Oslo sentrum, og planlegger en landsomfattende kjede under samme navn. Hensikten er selvfølgelig at folk skal bruke mer penger på gambling, og nå har Oslobutikken søkt skjenkebevilling. Fornuftig?

I Ringside samarbeider Norsk Tipping med kjøpmannen Reitan, TV 2, og Rikstoto. Et rimelig kommersielt produkt, burde vi kunne være enig om. Og hva kan være denne kvartettens hensikt med å stille opp ølkassene ved siden av tv-skjermene der Thor Hushovd, Arc Cox og Wayne Rooney farer forbi i ekspressfart?

Norsk Tippings informasjonssjef Roar Jødahl svarer til NRK at dette er et ”opplevelseskonsept” der de muliggjør ”kjøp av øl til maten”, og at de ”ikke har tappetårn” … Alt han vil, er å ”tilby øl på flaske, uten at det har noe slags fokus i konseptet”.

Dette er selvfølgelig bullshit, fra ende til annen. Alle veit hva alkohol gjør med hodet ditt. Du blir mer risikovillig, for å si det enkelt - i alt hva livet har å by på, og gambling er selvfølgelig intet unntak. Når informasjonssjefen i Norsk Tipping forsøker å innbille oss noe annet, blir det bare pinlig. Hans primære oppgave er å tjene penger, så hvorfor ikke si det som det er?

Sett i forhold til at Staten – som eier Norsk Tipping – nylig har satt ned foten for alt annet enn ”snille automater”, blir jo tanken på skjenking i tippebulene fullstendig sinnssyk. Hva kan likne mer på en ”slem automat” enn øl og gambling i samme lokale?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.