Arild Rønsen

Heia Åslaug Haga!

Hun fremmer et glitrende forslag – og det er ikke for godt til å være sant!

Etter en helg med Christian Tybring-Gjedde i eteren – ”I helgene stikkes biler i brann og ruter knuses … Dette er en del av hverdagen i flerkulturell Groruddalen i Oslo” - var det en lise å våkne opp til Åslaug Haga mandag morgen. Sitter hun med oppskriften på lokalsjukehusstriden i den rødgrønne regjeringa?

Hun er generalsekretær i Norsk Luftambulanse. Men det betyr ikke at hun snakker for sin syke mor når hun foreslår sterk utvidelse av den livreddende helikoptertrafikken. Hun vil ha tre nye områder i landet trafikkert av luftambulanse. Dermed vil kongerikets behov være dekka, mener hun.

Det er all mulig grunn til å lytte til generalsekretær Haga. For det vesentlige er vel ikke å komme til et lokalsjukehus? Det vesentlige må være kort transporttid. Og må ikke det aller beste være å komme til et sjukehus som er topp moderne utstyrt? I løpet av samme tid som det tar å kjøre bil til det sparsommelig utstyrte lokalsjukehuset? Attpåtil frakta i en farkost utrusta som et akuttmottak?

Med dette forslaget kommer gamlesjefen dagens Sp-leder til unnsetning. For dette budskapet må da være så enkelt å fatte, og dermed enkelt å kommunisere, at det til og med vil tilfredsstille distrikts-Norges mest iherdige forsvarere?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.