Arild Rønsen

ANDRÉ OKTAR DAHL: Bedriver øvelser man strengt tatt ikke trodde var mulig. Foto: hoyre.no

Frp og Høyre - sammen i spagat

Det hender at den spontane spørretimen i Stortinget er morsom. Tro det eller ei!

For å være helt presis, ble det i dag mest morsomt i etterkant av spørretimen. I Stortingets vandrehall fikk TV 2s reporter Gerhard Helskog samla justisminster Knut Storberget (Ap), Frps leder Siv Jensen og Høyres kriminalpolitiske talsmann André Oktar Dahl.

De diskuterte kriminalitetsbekjempelse, og det tør være kjent at Storberget i spørsmålet om skjenketider er for ekstremist å regne. Om det hadde vært opp til ham, ville nok ingen fått en øl etter midnatt. Men så kommer det: Oktar Dahl og Siv Jensen kritiserer Storberget for ikke å ha fått gjennomslag for sitt syn i regjeringa! I første omgang vil det si å endre lovlig skjenketid fra 03.00 til 02.00.

Men vem er det som har makta i hovedstaden? Om ikke partiene til Jensen og Oktar Dahl?! Frp/Høyre-byrådet i Oslo kan når som helst endre skjenketidene! Poenget er at de ikke ønsker det! (Og jeg er enig med dem.) Men da kan de jo ikke samtidig kritisere justisministeren for ikke å pålegge dem å gjøre det! Da skulle det blitt baluba! Om ”sosialistenes trang til å gripe inn i folks privatliv”!

Ole Paus har sagt det som skal sies i denne anledning: - Men mat ska’rem ha!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.