Arild Rønsen

50 gram til besvær

Hvorfor skal det norske postverket konkurrere i utlandet?

Arbeiderpartiets landsmøte sa ja til å legge ned veto mot EUs tredje postdirektiv. Fornuftig nok. Det faktum at EU lager et direktiv om at postombæring skal styres etter samme prinsipper i Nederland (17 millioner mennesker på 41.000 kvadratkilometer) og Norge (5 millioner mennesker på 385.000 kvadratkilometer) taler mot enhver sunn fornuft. EU på sitt aller mest stupide.

”Posten kan bli utestengt,” mener Høyres vanligvis så fornuftige utenrikspolitiske talsperson Ine Marie Eriksen. Men hva i all verden har Posten Norge i Litauen å gjøre? Det kunne hatt en hensikt, om vitsen var å eksportere norske postbud til litauiske kriker og kroker – men det er vel nettopp det; en vits? Skulle de kanskje også jobbe på litauisk tarifflønn?

Er ikke Posten Norges oppgave å besørge grei postombæring i Norge?

Når dette er sagt, er det på sin plass å påpeke at dette er storm i vannglass. Under 10 prosent av Postens virksomhet dreier seg om hva EUs tredje postdirektiv omhandler: Postsendinger som veier under 50 gram. Altså brev.

Når sendte DU sist gang et brev? Frimerke og alt det der, liksom ...?


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.