Arild Rønsen

Ganske nær The Beatles!

25 år etter låter deLillos helt annerledes.

Jeg aner ikke om det er de fysiske omstendighetene som har skylda, for grunnleggende sett kan man vel i dag ratte den lyden man ønsker i ethvert lydstudio. Men det er kanskje ikke helt tilfeldig at Lars Lillo-Stenberg tidvis stilte inn gitaren på ”George Harrison-lyd” – all den stund innspillinga fant sted i selveste Abbey Road Studio?

”Trist og være glad” er klassisk deLillos, i den forstand at de to Lars’ene Beckstrøm og Lillo-Stenberg har kommet opp med usedvanlig flotte låter – selv til dem å være. Her ligger deLillos-klassikere på rams, og lyrikken befinner seg tidvis på Dylan-nivå. Hva sier du til dette?

Så mørkt over alt, hver dag blir som natt
Jeg føler meg sviktet, og evig forlatt
Deprimert og forsømt, og tilsidesatt
Som en utvasket katt, novembernatt

Jeg har akkurat sitert refrenget i platas aller beste kutt, ”Novembernatt”. Hvis Paul McCartney eller John Lennon hadde funnet den opp, ville de helt sikkert bytta den ut med ”Octopus’ Garden””Abbey Road”!

Koringene er Beatles - og heller enn i retning ”Hjernen er alene”, er lydbildet mer … Crowded House. Strøken pop, uten å være glatt. Og minst av alt forutsigbar!

Det fins tre live-versjoner av denne plata – alle innspilt før de gikk i studio! Disse eksemplarene var i utgangspunktet tilegna de som var på Rockefeller disse minneverdige kveldene. Men hvis lykken står meg bi, vil jeg i nær framtid opptre som professor i sammenliknende musikkpolitikk. Jeg gleder meg sinnssykt til oppgaven!

deLILLOS
Trist å være glad
Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.