Arild Rønsen

”… som Arne sier…” ”… som Stein Kåre sier…”

Kommer ikke de gode politiske samtalene gjennom at forskjellige meninger brytes?

Jeg er en hund etter debattprogrammene, både i radio og tv. Får jeg dem ikke med meg på kvelden, tar jeg dem igjen på nettet dagen etter. Men det er ett program jeg ikke helt forstår: Kristiansen & Strand.

Når var disse gutta sist gang reelt uenige? Faktum er at de sitter og jekker opp hverandre – ikke fordi dette er en innlært øvelse, men fordi Kristiansen & Strand faktisk er enige. I så godt som ett og alt.

Blir det godt fjernsyn av sånt? Nei.

Stein Kåre Kristiansen – jeg velger ham, fordi han vitterlig er ansatt i TV 2, og fordi den øvrige ledelse borte i Dagsavisen vel snart må begynne å lure på hvor Arne Strand er ansatt? – burde få følge av en kommentator som i de fleste spørsmål ikke deler hans oppfatning.

En fra ytre venstre? Det er en mulighet. Men aller helst burde han få følge av en kommentator fra ytre høyre. Det er ikke alt for ofte jeg deler verdensanskuelse med Carl I. Hagen og Siv Jensen. Men en sak har de åpenbart har rett i, og det er at pressekorpset – ganske spesielt kommentariatet – er prega av ”venstre”. I hvert fall sett med høyresidas øyne!

Kyrre Nakkim, Marie Simonsen, Håvard Narum, Arne Strand, Stein Kåre Kristiansen, Harald Stanghelle, Trine Eilertsen … Er det noen som for alvor mener at noen av disse ikke i bunn og grunn befinner seg midt i sosialdemokratiet? Jeg har ingen formening om hvorvidt de alle stemmer på Arbeiderpartiet, det gjør de sikkert ikke – men de stemmer i hvert fall ikke på Fremskrittspartiet!

Det er ikke min jobb å drive personalpolitikk i TV 2, men loven forbyr meg heller ikke å ha en oppfatning. Mitt forslag til Stein Kåres partner heter Christian Tybring-Gjedde. Der får man reine ord for penga – og helt andre ord.

Og det må vel være en del av hensikten? Å skape en viss temperatur?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.