Arild Rønsen

Hvilket antiklimaks

Fellesstart i 5-mila? Den øvelsen bør være arrangert for siste gang.

Jeg tyr til en klisjé: Like spennende som å se maling tørke. Det er virkelig kjipt, når det eneste spenningsmomentet er om løperne velger å skifte ski underveis. Enkelt sagt, var det ikke spesielt vanskelig å sette over til Liverpool – Manchester United da klokka ble halv tre.

Jo da, jeg fikk med meg de siste 800 meterne – Hellnerbakken og inn til mål – men det var også det eneste som var noen vits i å se på. Drøyt en prosent av løpet.

Jeg har forstått det slik at Vegard Ulvang er sjef for dette opplegget. Nå må han ta til fornuften. Ikke ei femmil til uten intervallstart. Så får heller den delen av TV-publikumet som er ute av stand til å forstå at den som kommer først i mål muligens ikke har vunnet rennet fortsette å glane i uvitenhet. Det er ikke forbudt ikke å skjønne reglementet, ikke i noen idrett. Av egen erfaring veit jeg at det faktisk er folk der ute som ikke veit hva offside er for noe!

Men gratulerer til Petter Northug. Det er på ingen måte forbudt å takle situasjonen best; det er jo ikke han som har lagd regla.

Og dette er på sin plass: Gratulerer til Åsne Havnelid og hennes mannskap for å ha tilrettelagt et helt fantastisk VM!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.