Arild Rønsen

Er VM-billettene for dyre?

Oppstandelsen rundt prisene på billettene til ski-VM er ubegrunna fuzz.

Mange har de siste dagene villet ha det til at ski-VM i Holmenkollen bare er for fiffen, fordi billettene er alt for dyre. Nå har ikke jeg det akkurat for vane å fighte for nikkersadelen, men disse påstandene er når sant skal sies det reine, skjære vås.

Billettene i Holmenkollen koster fra 300 til 800 kroner. Så har noen Einstein’er regna seg fram til at mor & far & tre barn måt ut med 4000 kroner. (Jeg kjenner ikke den eksakte fordelinga mellom billettene, men det er grunn til å tro at de aller fleste ligger i mellomsjiktet.) Dette regnestykket forutsetter ikke bare at mor & far & tre barn skal kjøpe de dyreste billettene – de som gir plass ringside målstreken. Regnemåten forutsetter videre at de tre barna er over 12 år; barn under 12 kommer nemlig inn gratis.

La oss overføre regnemetoden til fotball-EM i Polen/Ukraina neste år. Der koster billettene mellom 230 og 4700 norske kroner. Følger man ovenstående regnemetode, må altså mor & far & tre barn ut med 23.500 NOK per kamp!


ÅSNE HAVNELID: Fornuftig VM-sjef.

Legg til at t-banen fra byen til arenaen er gratis for alle, og at premieutdelingene – inkludert mange flotte konserter – er gratis, også for alle som ikke gidder eller orker å sette kursen for Holmenkollen. Ja, da blir fasiten at arrangementssjef Åsne Havnelid har lagt seg på et ytterst moderat prisnivå.

Til sammenlikning: Rolling Stones i Bergen kosta 1200. Billettene til landskampen mellom Norge og DanmarkUllevål Stadion 26. Mars ble revet bort for 400 kroner på kortsidene, 600 på langsidene. Og når en sutrete trønder som arrangerte VM i Trondheim for 14 år siden beklager seg over at ”en tredel av billettene fortsatt er usolgt” – da er det grunn til å anta at sutring har blitt en lokalpolitisk egenskap i Sør-Trøndelag.

Jeg har vært en del borti større og mindre arrangement i mitt liv, og har all grunn til å mene at den arrangøren som har solgt bortimot 70 prosent av billettene – ei uke eller to før startskuddet smeller – den arrangøren har som regel grunn til å smile bredt.

Sjøl har jeg tenkt meg oppover i marka så ofte som mulig, men det blir bokstavelig talt i marka. Langs løypa blir det lavvo’er og bål og pølser på spidd. Det blir god fornøyelse, det! Helt gratis!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.