Arild Rønsen

Sannheten - slik Jarle Bernhoft ser den

Bernhoft er nok det nærmeste man kommer solo-artist her I landet. Han praktiserer kunsten til fingerspissene elegant.

Han har vært i gamet i et tiår, mest synlig som vokalist i hypen/floppen Span. Med Fet:”Solidarity Breaks” henvender Nittedølingen seg for andre gang til omverdenen ”på egen hånd”. Han gjør det med stil, og han går inn i et relativt stilig lag av artister som har gjort bortimot alt på egenhånd i studio: Paul McCartney, Prince, Stevie Wonder.

Musikalsk befinner han seg nå i pop/soul-landskapet. Jamiroquai? Ja – men aller mest kommer jeg til å tenke på et debutalbum fra 1987 med tittelen ”Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby”. Det var albumet sitt, det! Og Jarle Bernhoft er nesten der!

Så vil noen stusse over at han går til det i dobbel forstan helvite 80-tallsbandet Tears For Fears for å hente albumets eneste coverlåt. Det gjør jeg også. ”Shout” er en fin sang, men mye bedre i original tapning enn hva Bernhoft presterer over 20 år i ettertid.

Ellers? Prima vare. Jarle Bernhoft er like flink, og like popsofistikert, som Sondre Lerche. Og stort flinkere enn det er det vanskelig å bli.

Bernhoft
Solidarity Breaks
Universal


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.