Arild Rønsen

Veteranlag med tyngde

En mann på 68, den andre på 63? Kan det bli popmusikk av sånt? You bet!

Det burde være unødvendig å repetere alt Elton John har vært med på i sin karriere, men siden Leon Russell er hakket mindre kjent: Født i 1942, var han i sin tidlige karriere medspiller for størrelser som Jerry Lee Lewis, Phil Spector og Rolling Stones. Han var en sentral skikkelse i anledning ”River Deep, Mountain High (Ike & Tina Turner) og The Byrds-versjonen av Bob Dylans ”Mr. Tambourine Man”.

To veteraner i faget, må det være lov å si – med håndverksfaglig tyngde herfra til signering av ethvert mesterbrev.

Som om ikke dette i utgangspunktet skulle være nok, teamer de opp med folk som Neil Young og Willie Nelson. Jeg kan, som vanlig, styre meg for ordinære blues/rock/gospel-låter i midtempo signert Elton John, men – han gjør jo innimellom ting som er, bokstavelig talt, himmelropende bra. Måten han og tekstforfatter Bernie Taupin inviterer Neil Young og Leon Russell inn i ”Gone to Shiloh” er … ja, himmelropende bra.

Dette er blitt ei reise i nykomponert musikk i grenselandet country, pop og gospel. Ikke av verdenshistorisk betydning, men solid, solid, solid. Og altså med noen perler du ikke bør gå glipp av – hvis du har sans for Elton John, Neil Young, Willie Nelson, Leon Russell – for ikke å forglemme legendariske bakmenn som T-Bone Burnett og Jim Keltner.

"The Best Part of the Day" er faktisk noe av det fineste Elton John har kommet opp med på et par tiår.

Elton John & Leon Russell
The Union
Mercury/Rocket/Universal


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.