Arild Rønsen

Julestjerna Annie Lennox

Et fantastisk julealbum, fra en av popmusikkens aller mest glitrende stjerner på 80-tallet.

Hun har besøk av et afrikansk barnekor, men står i prinsippet for alt det vokale på egenhånd. I tillegg spiller hun keyboards. Jevnt over har hun ikke hjelp av mer enn to musikere. De står ansvarlig for orkesterarrangement, gitar og bass.

Hvis du syns det høres litt ut som Enya, så er du ikke helt på jordet. Men vokalisten i Eurythmics synger selvfølgelig mye mer aggressivt!

Annie Lennox har valgt seg sine favorittjulesanger, og skriver i omslaget at hun har ønska å spille inn denne plata i mange år. Vel, så har hun endelig fått det til. Om hun er spesielt religiøs – der hun velter seg i sanger om Jesus Christ? Nei. Tvert i mot, skriver hun. Hun tilhører ikke noen spesiell religion, og er lei seg for at religionen misbrukes i politisk henseende – i den hensikt å så splittelse, istedenfor å formidle et samlende budskap.

Fornuftig sagt? Ja, men det er jo ikke noe nytt at Annie Lennox bruker hodet.

Alt er nydelig utført. Litt for skarp i kantene som bakgrunnsmusikk til julemiddagen, men som en ”lytte-jule-CD” står den i klasse med dama sjøl. Det vil si særklasse.

Albumet avsluttes med en originalkomposisjon, og tro meg. ”Universal Child” er en klassisk popballade, musikalsk et sted mellom ”Imagine” og ”Where Have All the Flowers Gone”. Praktfullt – og inntektene går til Annie Lennox Foundation, en stiftelse som definitivt ikke samler inn penger til fruens egen konto.

Kort oppsummert: En av de glupeste julepresangene du kan finne på å gi bort i år.

Annie Lennox
A Christmas Cornucopia
Island/Universal


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.