Arild Rønsen

Kunstverk - og kunstverk

Det skal handle om tre kunstverk i dag, intet mindre. 1) Morten Gamst Pedersen. 2) Morten Gamst Pedersen. 3) Carl-Erik Grimstad.

Brede Hangeland har helt rett, når han sammenlikner Gamstens venstrefot med David Beckhams høyreslegge. 1-1 målet mot Irland var kunst. Men om utlikninga var i Edvard Munch-klassen, så gikk pasninga til 2-1 rett inn i Louvre, for der å bli plassert ved siden av Mona Lisa! Og denne mannen har faktisk lovt – jeg har vitner! - å avslutte karrieren i Vålerenga!

Men hva gjør Carl-Erik Grimstad her i sportsseksjonen? Han skriver i Klassekampen i dag, under tittelen ”Trenger vi denne idretten?” Og du tror kanskje det handler om proffboksing? Feil. ”Man behøver ikke være pingle for å ta avstand fra denne idretten,” skriver Grimstad – og sikter til ishockey!

Grimstad har finni ut at hockey har røtter i ”aristokrati og overklassementalitet”, og åpner sitt innlegg med å melde at en ishockeyspiller faktisk er dømt til 30 dagers samfunnsstraff! Stopp pressen! Kombinasjonen av pøbelaktig bøllekultur og aristokratisk opphav får Grimstad til å konkludere med at man bør smelte isen på arenaene og fylle vannet i tomme badebasseng! Så folk kan svømme isteden!

Jeg er Oslomester i ishockey. Riktignok som lilleputt, men gutta jeg spilte på lag med var i hvert fall gode. Og dette kan jeg fortelle Grimstad: Det fins knapt en idrett der det trenes så beinhardt, og der hele kroppen og alle den muskler får gjennomgå, som nettopp ishockey. Vi snakker med andre ord om en kjernesunn idrettsgren.

Og det med aristokratiske røtter? Det syns jeg Grimstad burde søke om å få holde et foredrag om – i garderoben i andre etasje på Jordal Amfi. Med et tv-kamera til stede, ville innslaget blitt en instant hit i ”Storbynatt”.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.