Arild Rønsen

Jacko?

En oppsiktsvekkende tam låt. Og er dette virkelig Michael Jackson? Neppe.

Halvannet år etter sin død, har Kongen av Pop, MJ, passert Kongen av Rock’n’ roll, Elvis Presley, i antall solgte plater. Nå skal kua selvfølgelig melkes for hva den er verdt, og med denne forsmaken i fanget er det grunn til å frykte det verste.

Det kommer et ”helt nytt Michael Jackson-album” før jul, og det kan hende ”Breaking News” først og fremst er valgt som teaser på grunn av tittelen – og at vi altså kan ha mye godt, tidligere uutgitt Michael Jackson-materiale i vente.

Men jeg tror dessverre ikke det. Hvis plateselskapet hadde virkelig Michael Jackson-merkevare i ermet, kunne de umulig valgt ”Breaking News” som reklameplakat.

Låta kan være et outtake fra ”Dangerous”, men er alt for svak til å ha vært laget i samband med ”Off the Wall”, ”Thriller” eller ”Bad”. Verken vers eller refreng holder mål, og det tekstlige er også merkelig svakt til å skulle stamme fra Michael Jackson. Han var vel aldri noen Shakespeare, men ”alle er ute etter meg fordi jeg heter Michael Jackson” …? Jeg tror aldri Michael Jackson skrev noe sånt.

Jeg analyserte låten sammen med Mo, han fra X-Faktor, i radioens Kulturnytt her forleden. Han hadde ikke hørt den før han kom i studio, og da han fikk høre den, snudde han seg i forferdelse mot meg og sa: - Men det er jo ikke Michael!

Jeg tror han observerte det samme som jeg observerte. Det som utgis for å være Michael Jackson her, er et kor bestående av flinke, kvinnelige sangere, med unntak av noen umiskjennelige ”ooh’er” – som jo kan være henta fra hvor- og nårsomhelst.

Hør godt etter – du finner sangen i streaming-format her – og du vil oppdage et sted midt i sangen der Jacko utvilsomt har bidratt; de åtte taktene musikere kaller ”stikket”. Dét, oser faktisk kvalitet!

Michael Jackson
Breaking News (sgl)
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.