Arild Rønsen

JANNE KRISTIANSEN: Sjef i PST - men hvor er hun? Foto: PST

Hvor er Janne Kristiansen?

Det brenner i PSTs lokaler. Hele huset oppe i Nydalen står i flammer. Men hvor er sjefen? Hvor er Janne Kristiansen?

De hadde sannelig henda fulle fra før, med påstandene om fabrikkerte bevis i Treholtsaken. Så kommer overvåkingsskandalen på Drammesveien til overflata. Og så er PST-sjefen borte? TV 2 sprengte bomba onsdag kveld. I dag skriver vi søndag. Hvor lang tid tar det egentlig å komme hjem – uansett hvor hun måtte ha oppholdt seg på denne kloden?

Klanen i Vålerenga har som parole at eneste godkjente grunn til å droppe en kamp er egen begravelse. Vi får da for all del håpe Janne Kristiansen ikke er verken litt eller veldig sjuk. Men hvor er dama? For PST er det som nå skjer å sammenlikne med et nytt 11. september for en amerikansk president. Ved et nytt angrep på Wall Street – kunne Obama latt seg representere av en ”fungerende president”?

Det er mange grunner til å spørre hvor PST-sjefen oppholder seg. Blant annet har Anders Anundsen (Frp), leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, et åpenbart poeng når han påpeker at amerikanerne kanskje har en god sak? Om vi skal tro PST, altså at de i all hovedsak ”ikke har visst noen ting” – hvilken lit kan vi feste til en slik organisasjon? Som har oversett at 15-20 mann har jobba døgnkontinuerlig med overvåking, fra et kontor som ligger 40 meter fra den amerikanske ambassaden?

Uten å bli oppdaga av den tjenesten som nettopp har som oppgave å registrere ulovlig overvåking og spionasje?


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.