Arild Rønsen

Hele folkets band

Ole Ivars har alt hva et danseband skal ha. De er sin arenas Beatles.

Du har sikkert sett den sinnssykt vellykka tv-reklamen, da Skandiabankens mann ber bandet spille hva publikum ber om, og henvender seg til ”du Ole Ivar”, hvorpå Ole Ivar svarer at ”jeg heter Tore”, og får til respons: ”Tore? Gjør du det? Ja, da må du bytte navn!”

Reklamesnutten er muligens illustrerende for Skandiabanken, men den er i hvert fall illustrerende for Ole Ivars. Det er ikke noe tull og fjas med Ole Ivars. Ole Ivars er hel ved – habile musikanter som til og med kan spille Shadows-musikk bedre enn det aller meste av hva som presenteres på bygdene nå til dags. Og når ble du-du-aaah-kor gammeldags?

De synger sanger absolutt alle kan kjenne seg igjen i; som å lengte etter sol og varme når vi har fri; som at venner må passes på, som å be pent om unnskyldning når man har dumma seg ut i fylla; som å sitte og sløve i sola og spise is; som å drømme om å cruise rundt i en Cadillac med cabriolet fra Los Angeles til Chicago; ja – de har til og med gjort noe så politisk ukorrekt som å skrive en kjempefin låt om ”Stjerna te’n Vebjørn Sand”, den som står og lyser på vei inn til Gardermoen – ”et himmelsk lys for fred på jord”. Sånn kan det også sies!

Og hvem er det som serverer en dypfølt og ærlig solidarisk hilsen til ”Damene i kassa” – ja, altså de på Rimi og Rema – om ikke Ole Ivars? Det er nemlig helt sant, at de som sitter der i kassene dagen lang, de fortjener en sang!

Det beste av alt, for folk flest: Det er mulig å danse til alle låtene Ole Ivars framfører. Og har du det ikke moro på en konsert med Ole Ivars – ja, så bør du snarest ringe nærmeste psykiater. De som hygger seg med Ole Ivars, stemmer nemlig i: Bare så det er sagt – jeg elsker deg!

Ole Ivars

Stjerneklart
Tylden & Co


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.