Arild Rønsen

JAN TORE SANNER: Vil ha seg frabedt besøk av selve Staten i sin egen stue. Foto: Høyre

- Staten inn i stua!

- Det nye systemet betyr at Staten kommer inn i stua! Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner er forferda.

Det handler om det faktum at folk i forrige uke ble bedt om å sende inn to enkle opplysninger til myndighetene: Hvor stor er boligen din, og når ble den bygd. Det tok meg et halvt minutt å utføre oppgaven.

I Dagsnytt 18 satt Sanner og geberda seg; ”skal kjøkkenskap telles med”? Hva med kjøleskapet, sier jeg – og tenker at hvor vanskelig er det egentlig mulig å gjøre ting? I husleieboka mi står det at leiligheten jeg bor i ble ferdigstilt i 1954, og at den er 64 kvadratmeter stor. Big deal? Må ikke folk som bygger hus sende en byggemelding hvor det framgår når huset er tenkt bygd, og hvor stort det skal være?

Sanner hadde følge i studio av en fyr fra en forening som er opptatt av skatt og bolig. Han presterte i fullt alvor å sammenlikne det nye systemet med Moskvaprosessene! Og det er all mulig grunn til å spørre: Hvor ble det av Holocaust?!


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.