Arild Rønsen

Ned på jorda, Nils Arne!

Nå er jeg så lei Nils Arne Eggen, at jeg holder på å sprekke!

I et intervju med TV 2 forrige uke, beskreiv jeg Rosenborg-treneren som ”en vandrende klisjé i hersketeknikk”. For hver dag som går, blir karakteristikken bare mer og mer treffende.

Når han får kritikk for spillestil og taktikk, møter han det med at ”uttalelsene faller på sin egen urimelighet”. Når noen vil diskutere om RBK i Champions League er utelukkende bra for norsk fotball, svarer han med at ”det er så dumt at jeg gidder ikke å diskutere det”.

Når journalister vil vite hva han syns om de gule kortene til Anthony Annan og Freddy dos Santos, svarer han ifølge Adresseavisa: ”Og har dere ikke noe annet å spørre om, så er det ikke noen vits for meg å stå her. Da går jeg!”

Når Martin Andresen på direkten ser på TV-bildene, og forklarer hva alle kan se – nemlig at ”Annan dytter hele finger’n opp i rompa på Muri” – ja, så svarer Eggen med at ”nå du må slutte må det tøvet der!”

Lille speil på veggen der - hvem er det som tøver her?

Nils Arne Eggen er i ferd med å innta Ludvig IXs rolle: Staten, det er meg!

En gammel vits handler om mora som så sønnen sin i militær marsj – da han gikk motsatt av alle de andre, mente hun at det var alle de andre som gikk i utakt. Skjønner virkelig ikke Eggen at når han beskylder absolutt alle andre for å tøve, så kan det faktisk hende at det er han sjøl som er på ville veier?

Når dette er sagt, skal det også gratuleres. Nils Arne; dere vant en helt fortjent seier over Vålerenga i går! Finger’n i ræva, eller ei! Og seriemesterskapet er like fortjent! Men du må slutte å oppføre deg som Solkongen!

I skrivende stun unnser seg han ikke en gang for å spille rasisme-kortet. "Husk at 'n Anthony er mørk. Jeg sier ikke mer."

Ærlig talt, Eggen: Jeg trodde den bunnløst tarvelige oppførselen hadde nådd sitt bunnivå, men tok altså feil. Å beskylde herrene Muri og dos Santos for rasistisk oppførsel er så fullstendig ute av kurs at det er vanskelig å finne dekkende karakteristikk uten å ty til reine forbannelser. Og nå, nå er det virkelig på sin plass med en unnskyldning.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.