Arild Rønsen

OVERLEVERING: Er dette bildet VGs politiske redkatør tenker på, som dokumenterer overlevering av dokumenter?

VG fantaserer om Treholtsaken

Kan man kommentere Treholtsaken over side 2 og 3 i landets største avis, uten å ha kjennskap til helt elementære sider i saken? Åpenbart.

For et par dager siden var det NRKs politiske redaktør Stein Bjøntegård som løste Treholtsaken på fiktivt grunnlag. I dag er turen kommet til VGs politiske redaktør, Hanne Skartveit.

Under tittelen ”Han som svek oss alle”, skriver hun:

”Overvåkerne var der, de tok bilder, de registrerte overlevering av dokumenter.”

Hvor har hun dette fra? Jeg har sagt det før, og skulle gjerne slippe å gjenta, men det er tydeligvis nødvendig: Overvåkerne tok ingen bilder som dokumenterer overlevering av dokumenter, ei heller pengebunker som skifter eier. Om de så hadde gjort, ville vi jo ikke hatt noen dissens om denne saken. Ikke i 1985, og ikke i dag. Dette er jo hele sakens kjerne!

Jeg forventer ikke at Bjøntegård dementerer i radio, selv om han burde gjøre det. Men på trykk er alt så meget enklere. Her er et forslag:

”I en kommentar til Treholtsaken, kom vi i går til å skrive: ’Overvåkerne … registrerte overlevering av dokumenter.’ Dette er feil. Vi beklager.”


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.