Arild Rønsen

10cc live? Ja, men for svært få!

I manges øyne var de det aller beste kunst-pop/rock-bandet på 70-tallet. I kveld spiller 10cc for et rekordlite publikum på Stopp Pressen i Oslo.

Lol Creme, Eric Stewart, Graham Gouldman og Kevin Godley – de var superstjerner, men ikke på den måten. Da som nå kunne de vandra på Karl Johan uten å vekke oppstyr. Men for noen plater de lagde! Jeg blir helt skjelven, når jeg tenker tilbake på mitt etter hvert sprakende og utslitte vinyleksemplar av ”How Dare You”.

I dagens utgave er bare Graham Gouldman tilbake, men to av turnémusikerne fra Drammenshallen-konserten i 1980 er fortsatt med – gitaristen Rick Fenn og trommeslageren Paul Burgess (han med falsettstemmen i ”Donna”).

Etter forhåndsrapportene å dømme låter de ”helt 10cc”, og det er strengt tatt ikke overraskende. En ringrev som Gouldman ville aldri turt å farte rundt med et halvveis-produkt. Hva de spiller? Alle hitlåtene fra 70-tallet. "I'm Not in Love", "I'm Mandy Fly Me", "The Wall Street Shuffle", "Une Night a Paris", "Rubber Bullets", "Art for Art's Sake" ... Du verden.

Visste du forresten av Gouldman allerede som tenåring leverte ”No Milk Today” til Herman’s Hermits, ”For Your Love” til Yardbirds, og ”Bus Stop” til Hollies?

Ikke aner jeg om det fins billetter å oppdrive, men at det skjer noe smått historisk midt i Oslo sentrum i kveld – i det spørsmålet er jeg skråsikker.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.