Arild Rønsen

Farvel til a-ha. Lenge leve!

Hva disse gutta har betydd!?! For et band! For noen mennesker!

Det kommer til å bli mye a-haarildronsen.no denne høsten. Nå er det nemlig slutt. Over and out. 4. desember i Oslo Spektrum er siste mulighet til å se dem, de fantastiske tre. For nordmenn flest, tror jeg ikke det kommer til å gå opp før lenge etter at vi som nå har bopel på Moder Jord har forlatt den – hvilken betydning a-ha hadde.

Revolusjonerte de popmusikken? Neppe. Men de toppa den! De debuterte i internasjonal sammenheng drøyt 20 år etter The Beatles. Og a-ha vil aldri få status som The Beatles. Det fins bare ett Beatles. The Fab Four var først, og best. Men det fins også bare ett a-ha. Så spørsmålet – om de ”revolusjonerte” popmusikken? Nei. Men de toppa den!

Paal Waaktaar-Savoy & Magne Furuholmen & Morten Harket – de har etterlatt seg ei tvers gjennom fantastisk platesamling. Og altså; dette kommer jeg tilbake til utover høsten. Jeg skal faktisk anmelde alle a-ha-skivene fram mot endeliktet i Oslo Spektrum, rett før jula tar oss.

Men i dag: Takk!

Takk for at Røde Kors fikk vandre rundt med bøssene sine utafor Ullevaal Stadion i går, til inntekt for flomofrene i Pakistan. Takk for at dere har delt ut en million – 1 million kroner! – til Susanne Sundfør, Shining, Moddi og Casiokids!

Takk for alle de nærmest utenomjordisk fine sangene. Og – på vegne av vanvittig mange: Takk for at vi fikk være med på reisa!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.