Arild Rønsen

NILS ARNE EGGEN: Ute og sykler. Foto: rbk.no

Eggen i spagaten

Nils Arne Eggen mener salget av Moa er ”meningsløst”, all den stund Vålerenga jo er med i kampen om seriegullet. Samtidig sier han til Dagsavisen: ”Vi har prøvd å få ham, men det ville han ikke.” Her står spørsmåla i kø.

Det er grunn til å stille spørsmål ved salget av Moa, blant annet av den årsaken Eggen nevner - selv om ingen i fullt alvor tror at VIF skal ta 10 poeng mer enn RBK på de resterende kampene i serien. Mange reagerer også på at spilleren får en årslønn nesten like høy som overgangssummen; det er ikke helt vanlig i fotballverdenen, for å si det litt forsiktig.

Har Moa gått på billigsalg, slik tidligere VIF-direktør Jan-Erik Aalbu synes å mene? I så fall hvorfor? Noen sier det sånn: ”Hva om Brann om fjorten dager får 20 mill for Huseklepp? Da er det noen som har et forklaringsproblem.”

Men la oss ta Eggen i denne omgang. Ikke fordi jeg misliker ham – tvert imot. Jeg er av dem som heia på hans tilbakekomst i norsk toppfotball, og jeg er fortsatt av samme oppfatning. Fyren er ikke bare en språk- og humorblomst; han er utvilsomt svært dyktig i jobben sin. Men dette betyr jo ikke at han bør komme unna med alt, også der han åpenbart motsier seg sjøl.

Altså, altså, altså – som Eggen nok ville ha sagt. Det henger ikke på greip:
a) Å kritisere salget av Moa, med den begrunnelse at det vil svekke Vålerenga i kampen om seriegullet - og
b) Samtidig å medgi at han og RBK inntil nylig har vært på fisketur etter Moas signatur!

Eggen har åpenbart rett i at salget av Moa svekker Vålerenga i serieinnspurten. Men det må da være temmelig glassklart at VIF ville vært ytterligere svekka i kampen om gullet, om Moa hadde brukt høstesesongen til å spille med Rema 1000 på brystet!


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.