Arild Rønsen

STÅLE SOLBAKKEN: Vår neste landslagssjef trenger internasjonal matching. Dét, er viktig for norsk fotball. Foto: rbk.no

Til norsk fotballs fremme: FCK!

Hva er best for norsk fotball? At Rosenborg kommer seg videre, får 100 millioner i inntekt, og dermed 100 millioner i ytterligere forsprang på alle andre i norsk fotball? Eller at Norges landslagssjef fra 2012, Ståle Solbakken, får hardt tiltrengt internasjonal erfaring?

Jeg skjønner at spørsmålene kan virke provoserende. Men egentlig burde de ikke være det. La oss ta Odds trener Dag-Eilev Fagermo, som sier dette i forkant av semifinalene i cupen:

- Det er klart vi ønsker at Rosenborg slår Follo i semifinalen. Siden jeg er helt sikker på at RBK vinner Tippeligaen i år, betyr jo det at vi, om vi slår Godset i semifinalen, automatisk er kvalifisert for Europa-spill neste år.

Enkelt? Ja, så enkelt er det faktisk. Og når saker og ting er enkle – hvorfor gjøre dem kompliserte?


NILS ARNE EGGEN: Taler mot bedre vitende. Foto: rbk.no

Hvis Rosenborg spiller seg inn i Champions League i løpet av kampene i kveld og neste onsdag, vil det tjene Rosenborg – og bare Rosenborg. Alt snakk om at RBK-seier vil ”tjene norsk fotball” er bare tøv.

Dette veit Nils Arne Eggen veldig godt. Det er derfor han sier så tøvete ting som at den som ikke forstår at det er lurt for ”norsk fotball” at Rosenborg løper fra alle andre burde stenges ute fra norske fotballbaner. Han har lært seg det gamle tipset for talere: Om argumentasjonen er skral, hev stemmen!

Sannheten er veldig enkel: Alle lag og trenere som har ambisjon om å ta opp kampen mot Rosenborg her hjemme, bør av hele sitt hjerte håpe på Ståle Solbakken og hans drenger.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.