Arild Rønsen

Ka-a-nskje kommer Didrik Solli-Tangen?

Kanskje Didrik Solli-Tangen burde tilby seg å fronte bønda, som truer med å blokkere inngangen til Telenor Arena under selveste Grand Prix?

For oss som ikke er så opptatt av Grand Prix, kan det være kult at deltakeren som representerer vertslandet velger å holde seg unna offentligheten. Men det er ikke mye Grand Prix over Didrik Solli-Tangen. Hva skjer, når Norges vokalist i finalen finner det for godt å takke nei til å delta i ”Senkveld”?

Jeg har akkurat hatt gleden av å være forlagsredaktør for ei utmerka bok om Grand Prix’ historie – ”Melodi Grand Prix – Artistene – Suksessene – Skandalene – Antrekkene” (Jostein Pedersen & Kato Hansen, Schibsted forlag). I et slikt prosjekt sier det seg sjøl at det vil være naturlig å intervjue årets norske deltaker, ganske spesielt fordi vi i år står som arrangør. Men Didrik Solli-Tangen sa nei. Nix intervju.

Jeg går altså ikke rundt og tenker på Grand Prix hele dagen, men vil ganske sikkert finne fram til et TV-apparat under finalen. I likhet med resten av folket. Og nå lurer vi vel egentlig på om Didrik Solli-Tangen i det hele tatt kommer til å dukke opp …?

Det er greit nok ikke å kjøre Alexander Rybak-linja, som gikk ut på å være i alle kanaler 24 timer i døgnet. Men det er ikke greit å være fraværende. Ikke i Grand Prix – der regelen burde være grei nok: Enten er’u med, eller så er’u ikke med.

I operasanger Solli-Tangens tilfelle virker det som om han egentlig er litt flau over å delta. Og det blir i hvert fall helt feil.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.