Arild Rønsen

FELLAH: Deilig å se på!

Euforisk lykke

- Det er deilig å se på! sier Moa - idet han omtaler sin gode venn og lagkamerat Mohammed Fellah.
Som det så ofte heter på Vålerenga: ”Deilig å se på? Det er bare fornavnet!” Kaptein Kristoffer ”Doffen” Hæstad har helt rett: - Fellah er kanskje Norges beste spiller med ballen i beina.

I øyeblikk som i går kveld – 6-1 over Odd Grenland! – føler jeg rett og slett en euforisk glede. Og for den som nå syns jeg flotter meg med fremmedord, iler jeg til med leksikalske data:

”Eufori er et medisinsk uttrykk som betyr opprømthet, løftet sinnsstemning på grunn av rusmidler eller visse sykdommer. Ordet kommer opprinnelig fra gresk via latin og er brukt i psykiatrien som beskrivelse av en tilstand av lykke hos mentalt syke pasienter. Det brukes også i overført betydning om nyforelskede og om andre som opplever lykkerus ved store opplevelser.”

Just precis! som svenskene sier. Akkurat sånn føles det! NRK benytter uttrykket ”maltraktering”, om hvordan Oslos stolthet i går – ja, maltrakterte et av de laga som i år er tippa som medaljekandidat. Og da har vel neppe den ellers akk så sympatiske Odd-trener Dag-Eilev Fagermo troverdighet når han avskriver Enga som gullkandidat? Kanskje spesielt ikke, i etterkant av RBKs 0-0 mot LSKLerkendal?

Det er restitusjon i Vålerenga i dag. Og stort mer skal ikke gjøres. En gang i mellom er det lov å suge på karamellen. Og bare gjøre det.

For en dag!


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.