Arild Rønsen

Myk electro-pop

Har du savna ABBA? Det er muligens et teit spørsmål, for det er vel umulig å savne ABBA, såfremt du har radio. Men det er ikke ofte jeg hører pop som minner meg så mye om ABBA som Goldfrapp. Det betyr høykvalitets pop.

Det er i første omgang tredjekuttet, ”Alive”, som minner meg om svenskenes største eksportartikkel. Men den samme måten å tenke pop på er underliggende i alt hva Goldfrapp fortetar seg.

Allison Goldfrapp var i sin tid kunststudent på vei mot en mer malerisk framtid. Så traff hun Tricky, bidro til hans i aller høyeste grad stilskapende ”Maxinquaye” (1995) – og deretter har det stort sett blitt musikk. Du syns kanskje du aner snev av Anneli Drecker i Bel Canto? Right you are.

Goldfrapp starta som et disco/pop/glam-band, men fjerna seg etter hvert mer og mer fra dansegulvet. ”Head First” er sånn sett noe midt i mellom. Alt er dansbart, men langt fra alt er skapt for dansegulvet - og 80-tallets electronica-sound er vel bevart.

Ingen som liker denne typen pop vil føle seg lurt, samtidig som jeg tror svært få vil føle at de være eier av ”Head First”. Men – hvor mange album har du i samlinga di som du føler du bare ha med deg på ei øde øy? Noen ganger er det mer enn bra nok å bli invitert i hyggelig selskap.

Goldfrapp
Head First
Mute records


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.