Arild Rønsen

My God!

Når militante islamister begår overgrep rundt omkring i verden, har vi tendens til å stille norske muslimer til veggs: ”Ta avstand!” Jeg spør: Hva med paven? Hvor er katolikkene?

For ikke å bli misforstått: Jeg er beinhard motstander av militant islamisme, liksom jeg er mot all form for terrorisme. Jeg er heller ingen tilhenger av at fredelige muslimer til enhver tid skal tvinges ut i gatene fordi noen gærninger som tilfeldigvis deler deres religiøse tro har sprengt seg sjøl og uskyldige sivile i fillebiter.

Men – her fins en vesentlig forskjell: Når paven uttaler seg, uttaler han seg ikke som noen hvem-som-helst katolikk. Hvis noen taler på vegne av sitt folk/sin menighet her i verden, så er det jaggu paven. Når paven taler, taler han per definisjon på vegne av drøyt en milliard katolikker.

Og hva velger han å vie sin skjærtorsdags preken til, det herrens år 2010? Jo, han velger å angripe retten til sjølbestemt abort! Samtidig som hans øverste presteskap verden over avsløres som guttebarn-mishandlere av aller mest avskyelige skuffe! Et faktum han rett og slett velger å hoppe bukk over! Paven tier!

Kunne den øverste ledelse i den katolske kirke i Norge vennligst kommentere dette? Paven er som sagt paven. Tør noen norske katolikker ta avstand fra dette fornærmende og gudsforlatt fordummende vrøvlet?


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.