Arild Rønsen

David Beckham - for en mann!

For et syn! Det vakreste jeg har sett siden Vålerenga ble seriemester på Falkum stadion, en høstdag for snart fem år siden!

Onsdag kveld ville det liksom ingen ende ta. 4-0 over Milan, et lag som til daglig bruker bortimot en sesong i Serie A på å slippe inn like mange mål. Og hvem skal nå ta fra Wayne Rooney tittelen som verdens beste fotballspiller i år?

Likevel vil jeg huske dette eventyret for to helt andre hendelser. Først da David Beckham entra Old Trafford. Snakk om å være tilgitt det faktum at han i sin tid forlot klubben i sitt hjerte!

Men dette bildet, først og fremst: Beckhams farvel til årets Mesterliga – ikledd Manchester United-fansens gule og grønne protestskjerf. At han plukka opp noe som lå på gressmatta helt tilfeldig? You bet! Jeg veit ingen ting om hvorvidt dette var planlagt i forkant, men at det der og da var en kalkulert handling er jeg overhodet ikke i tvil om.

Tenk om Becks kunne få en siste sesong i Manchester United før han legger opp! I så fall vil nok dagens eiere ikke lenger være eiere av verdens beste fotballklubb. Men da må vel alle som virkelig bryr seg være fornøyd? Beckham tilbake i rød drakt, de gule og grønne skjerfene der de hører hjemme; i arkivet – og amerikanske spekulanter der de hører hjemme. På sidelinja i engelsk fotball – og et godt stykke lenger unna enn det, faktisk.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.