Arild Rønsen

Stax & Motown: Stilreint

Som i de fleste andre roller i livet, hender det man som plateanmelder havner bakpå. Det er så avgjort tilfelle i anledning av at jeg nå retter oppmerksomheten mot Noora Noor. Denne plata kom ut for nesten et år siden, men lignende reinspikka Stax/Motown-soul har neppe tidligere vært gitt ut her til lands.

Derfor, altså – og anse det gjerne som en vennetjeneste. Om du spør etter ”Soul Deep”, skal du absolutt ikke være nervøs for skjeve blikk; at ekspeditøren vil mene du har tatt feil av kalenderen.

Bandet er amerikansk, men under kyndig ledelse av selveste Kid Andersen. Og om vi snakker om sans for det stilreine, da veit vi hvor vi har Kid hen.

Låtene er gode, og sjangeren er … vel – godkjent! Har du lyst på noe gromlyd mens du lager middag, eller som bakgrunnsmusikk når du har bedt noen venner på et glass vin? Noora Noor har stilt seg til disposisjon.
Noora Noor
Soul Deep
Blue Mood


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.