Arild Rønsen

Stille og rolig. Vakkert.

Oppvokst i Texas, som datter av Ravi Shankar, må hun vel kunne betraktes som et vidunderbarn av typen Wolfgang Plagge. Men hun har beveget seg temmelig langt fra debuten.

Dette er hennes fjerde album, siden hun i 2002 debuterte med ”Come Away with Me”. Med jazzmusikere som gitaristen Bill Frisell og trommeslageren Brian Blade i bandet, solgte albumet utrolige 18 millioner på verdensbasis.

Norah Jones har gjennomgått en musikalsk utvikling – noen vil si forvandling – omtrent identisk med den Solveig Slettahjell har gjennomgått. Unge frøken Jones steller med det hun til enhver tid trives med, enkelt og greit. Merkelappen publikum velger å sette på musikken hennes, ser ut til å bry henne minimalt.

Men det er nå en gang min oppgave å formidle hva slags musikk hun i dag velger å representere. Det heter alt. country – popmusikk for voksne mennesker. Sånn som Wilco og Emmylou Harris spiller. En dasj mer pop, noen ganger tett inntil Katie Meluha – og usannsynlig langt fra jazzutspringet. Det utvilsomme høydepunktet heter ”Light as a Feather”, en låt hun har skrevet sammen med Ryan Adams. Alt ligger helt der nede, med en enslig cello som et slags hovedinstrument i kompet. Nydelig.

Norah Jones
The Fall
EMI


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.