Arild Rønsen

MARIA ARREDONDO: Kan, under gitte omstendigheter, gjøre det store GP-kuppet.

Maria vs. Maria?

Delfinale i Grand Prix betyr at Rønsen-juryen atter må sette seg i sving. Slik gikk det for seg i Bodø:

Venke Knutson … huffamei. Hun kan jo så mye bedre. Sangen hun var tildelt, ”Jealous Cause I Love You”, er en blanding av A4-tyggegummipop og The Supremes fra 60-tallet. Meningsløst. Om noen skal ha ros, må det bli danserne.

Skanksters – burde så avgjort gått direkte til finalen! Stilriktig ska, både visuelt og rytmtisk. Fet.”Lif is Here Now” kan selvfølgelig ikke måle seg med The Monroes’ ”Sunday People” - ikke mange sanger kan det - men likevel: For meg var dette kveldens opplagte høydepunkt.

Tomine Harket vil nok dessverre komme til å slite en smule med sitt faderlige opphav. Urettferdig, ja vel. Men sånn er det. Karrieren til John Lennons sønn Julian ble også av temmelig kort varighet. Jenta kan jo synge, men hun må få noe å jobbe med. Dette var too slow – i alle uttrykkets betydninger.

Hva folkejuryen så i Hanne Haugsand – som altså får en ekstrasjanse – er for meg en gåte. Helt OK framført (men heller ikke mer enn det), og i mine ører en skikkelig dårlig ABBA-kopi. Niks.

Maria Arredondo har GP-kongen sjøl, Rolf Løvland, på parti. Det hjelper. ”The Touch” er klassisk musikal (Adrew Lloyd Webber), og kan – gitt de musikalske omgivelsene, der for eksempel alle de andre landene sender utprega show-numre – vise seg å være gull verdt for både opphavsmann og vokalist. ”Stikket” i sangen er genialt”! Og det skal være sagt, uansett hva man ellers måtte mene om Eurovision Song Contest: Om Rolf Løvland vinner en tredje gang, vil han for alvor ha bitt seg fast som et ikon i norsk populærmusikk.

Heine Totland framførte en fullstendig håpløs liksom-latin-låt som bør glemmes like fort som den ble framført. Et råd Bodø-juryen heldigvis fulgte til punkt og prikke.

Aleksander Stenerud kommer med ”Give it to Me” til sin tredje nasjonale GP-finale, men han og hans management kan trygt avlyse hotellbillettene m/tilbehør i anledning den internasjonale finalen. Dette hadde ikke passert som demo for Pet Shop Boys.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.